Information om Sjöbo SS Simskola

Untitled design (3)

Övergripande målsättning

Sjöbo SS simskoleverksamhet har som mål att vi ska få barnen att lära sig simma. Vi ska stimulera barnens vilja och lust för att lära sig simma och ge dem motivation att fortsätta med simningen även efter att de lärt sig simma. Det är viktigt att få barnen att känna sig trygga i vattenmiljö och därigenom blir mer vattenvana. Som vid all inlärning är det viktigaste att barnen tycker att det är roligt. Hos oss simmar barnen själva med instruktörerna i vattnet. Medföljande vuxen får följa med in och titta på.

Sjöbo simsällskap arbetar efter Svenska simförbundets ”simlinje” i vår simskola. Simlinjen visar upp steg för steg hur man får simkunnighet genom att leka och göra olika teknikövningar. Simlinjen visar även fortsättning till träning och tävlingssimning om man är intresserad och den kallas Utmanaren.

Tänk på kraven som ditt barn har i skolan!

– I årskurs 2 ska de klara pingvinen guld, 10 meter i både rygg -och magläge + flyta 10 sek!
– I årskurs 6 ska de klara Hajen Guld, 200 meter!

Simlinjen är uppbyggd genom 3 steg, vattenvana, siminlärning och tekniksimskola. Dessa stegen går man genom i simmärkena, steg för steg.

Instruktörer

Vi lägger mycket kraft på att ha kunniga, ansvarsfulla och intresserade ledare till barnen för att de ska få den bästa undervisningen som möjligt.  De ska vara förebilder till barnen och alla ska ha roligt.  Vi har hellre fler ledare till barnen och får den perfekta undervisningen, än att ha mindre ledare till för många barn och ingen lär sig simma.

Instruktörerna har genomgått utbildningar i olika steg. De har genomgått Hjärt -och Lungräddning under det senaste året.

För att barnen ska nå simkunnighet, tar vi det steg för steg. Vi har delat upp grupperna och har mål i varje simgrupp, mål som är utifrån simmärke. Märkena gör fler barn intresserade av att lära sig simma.

Speciella behov

Har ditt barn eller ni speciella behov? Ring och prata med vårt kansli eller skicka ett mail så tar vi kontakt för att se hur vi kan hjälpa till att göra ditt medlemskap och din träning/simskola hos Sjöbo SS så bra som möjligt. 

Mer info om SIMLINJEN 

Det finns Sjöbo SS ryggsäckar, väskor, badmössor, overaller, shorts och simglasögon att köpa på vårt kansli. Alla grejor till bra priser för medlemmar. Besök kansliet, ring 0416-19380 eller maila kansli.sjoboss@sjobo.nu.